Fülöp Bori vagyok,

a BoriskaCeramics alapítója. Budapesthez közel, egy kis faluban élek férjemmel és három gyermekünkkel.
Az általunk megálmodott otthonnak egy felújított falusi ház ad helyet, ahol velünk együtt élnek kedvenc állataink is: a kutyák, a macskák, a birkák, a tyúkok és a libák. Minden állatot családtagként szeretünk.

Otthonunkat a kezdetektől úgy terveztük meg, hogy legyen benne helye a kerámiaműhelyemnek is. A műhellyel, benne a kemencével, gyerekkori álmom vált valóra. Művészcsaládból származom és már hatévesen élt bennem a kép egy hangulatos műhelyről, ahol kedvemre alkothatok. Az álmom immár hat éve valóra vált.

Munkáimat a környezetem inspirálja, a természet, a növények, az állatok, őket próbálom formába önteni színes, vidám, életteli világot teremtve, ami engem tükröz. Ez a fajta alkotás, az agyaggal való munka az „itt és most” legnagyobb mestere, melyben minden anyag együtt van: a tűz, a víz, a föld és a levegő. Ugyanazok a dolgok, melyek az egész világegyetemet felépítik. Ezért olyan csodálatos dolog agyaggal foglalkozni.

Saját stílusom mellett a tárgyakba belegyúrom a megrendelő elképzeléseit és vágyait is. A kezeim által születő dolgok egyediek, egyszeriek és megismételhetetlenek, mint a világon minden, amit emberi kéz alkotott.